Förskoleklass

P1010325

Förskoleklassen Skogsrosen

Uppsala Waldorfskolas förskoleklass, Skogsrosen, har sin verksamhet i Hågaby.

Vi håller till i ett hus som kallas Vävsalen. På Skogsrosen bedrivs utomhuspedagogik.

Barnen känner sig trygga i den lekvänliga trädgårdsmiljön nära skogen.

Verksamheten bygger på waldorfpedagogik med mycket fri lek varvat med pedagogiska aktiviteter. Barnen bakar, väver, spelar flöjt, sjunger, ritar och målar i vått-i-vått teknik samt leker olika utomhuslekar.

P1000357Bild Knäveck

Miljön är viktig på Skogsrosen därför har vi en miljövårdsdag varje vecka. Då sköter vi om inomhusmiljön genom att städa, vattna blommor och gå ut med komposten.
Runt i kring Håga har vi en mycket fin utemiljö att vistas i.
Varje vecka går vi på utflykt i skog och mark.
Ibland har vi heldagsutflykter då vi även äter lunch utomhus.

Årstiderna spelar en stor roll i vår verksamhet, barnen får uppleva årstidernas växlingar genom att vara med om naturens skiftningar och följa med i årstiderna genom sånger, ramsor och lekar.
På våren odlar barnen i Skogrosens trädgårdstäppa. Skörda vad de på våren odlat göra barnen sedan i klass 1 på hösten.
Matematik arbetar vi med på flera sätt, till exempel genom olika mattelekar och i aktiviteter barnen har under dagen. Svenska övar barnen genom sagor, rim- ramsor, ordlekar och rytmer och i att lyssna till högläsning.

P1000277

Den pedagogiska planeringen följer LGR11 och den får föräldrarna i början på läsåret.

Till läroplanen knyter vi an genom att t ex när vi bakar fördjupar vi oss i matte, hemkunskap och kemi. När vi går på utflykt fördjupar vi oss i idrott, biologi, fysik, kemi, teknik och hemkunskap.
På detta praktiska sätt tränger vi in i alla ämnen på ett enkelt och lekfullt sätt.

Om du är intresserad av att veta mer eller anmäla ditt barn till Skogsrosen är Du välkommen att kontakta skolan
på 018-46 00 96

skolan@uppsalawaldorfskola.nu